ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2008

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΙΑΠΑΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2008

«Η ζωή και τα όνειρα στη Ζούγκλα Λακαντόνα»

Τοιχογραφίες από τις εξεγερμένες κοινότητες των Ζαπατίστας

«Γιατί ο αγώνας και τα όνειρά τους είναι και δικά μας όνειρα. Γιατί η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ είναι η τρυφερότητα των λαών. Γιατί είναι η ΕΛΠΙΔΑ που ντύνει με χρώματα τον καινούργιο κόσμο της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ»

Μπορείτε να το βρείτε στον «Σπόρο», Σπύρου Τρικούπη 21

στο Στέκι Μεταναστών, Τσαμαδού 13

και στα κεντρικά βιβλιοπωλεία και περίπτερα.

Η τιμή του είναι 6 ευρώ.

Πληροφορίες: 210.75.22.248, 210.95.89.022

 

Τα έσοδα από την πώλησή του θα διατεθούν για την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης του προγράμματος υγείας, που στηρίζει η Καμπάνια στον Αυτόνομο εξεγερμένο Δήμο Φρανσίσκο Βίγια.

Η Καμπάνια «Ένα Σχολείο για την Τσιάπας» ξεκίνησε το 2000 με στόχο την έμπρακτη αλληλεγγύη στις εξεγερμένες ιθαγενικές κοινότητες των Ζαπατίστας. Οργάνωσε μικρές και μεγάλες εκδηλώσεις, συζητήσεις, εκθέσεις, προβολές, συναυλίες και παζάρια σε πόλεις και γειτονιές σε όλη την Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο συγκέντρωσε τα απαραίτητα χρήματα για την κατασκευή ενός Κέντρου Εκπαίδευσης Δασκάλων χωρίς να ζητήσει ή να δεχτεί ενίσχυση από ιδιωτικές επιχειρήσεις ή κρατικούς οργανισμούς. Οργάνωσε επίσης 25 ομάδες αλληλεγγύης: 130 άτομα ταξίδεψαν στην Τσιάπας και δούλεψαν με τους Ζαπατίστας στην κατασκευή του σχολείου.
Το σχολείο χτίστηκε στην κοινότητα Κουλέμπρα του Αυτόνομου Εξεγερμένου Δήμου Ρικάρδο Φλόρες Μαγόν και εγκαινιάστηκε το 2004. Πρόκειται για ένα συγκρότημα κτιρίων 1600τμ (αίθουσες διδασκαλίας, κοιτώνες, βιβλιοθήκη, κουζίνα, τραπεζαρία, γήπεδο μπάσκετ) στο οποίο επιμορφώνονται οι δάσκαλοι που αργότερα θα διδάξουν στα σχολεία του Δήμου. Αυτό που στο ξεκίνημα φάνταζε μια τρελή ιδέα, έγινε πραγματικότητα χάρη σε ανθρώπους που αντιλαμβάνονται πως η κατασκευή ενός σχολείου στην Τσιάπας είναι μια κίνηση συμβολική μεν, βαθιά πολιτική δε, μια κίνηση αντίστασης, ελπίδας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Η Καμπάνια συνεχίζει στηρίζοντας τη δημιουργία ενός Ιατροφαρμακευτικού Κέντρου στην κοινότητα Σαν Σαλβαδόρ στον Αυτόνομο Εξεγερμένο Δήμο Φρανσίσκο Βίγια, το οποίο θα ωφελήσει 20.000 κατοίκους 40 κοινοτήτων. Μέχρι στιγμής έχει συνεισφέρει στην αγορά ενός φορτηγού για τη μεταφορά φαρμάκων και ασθενών. Τα έσοδα από την πώληση του ημερολογίου θα διατεθούν για την δεύτερη φάση του προγράμματος, που περιλαμβάνει αγορά φαρμάκων και εκπαίδευση των ατόμων που θα αναλάβουν τη διαχείριση της φαρμακαποθήκης.

Καμπάνια «Ένα Σχολείο για την Τσιάπας»

Τσαμαδού 13, Αθήνα

Τηλ. 210 7522248, 6452252

escuelapara@yahoo.com

Αρ. λογαριασμού: Εθνική Τράπεζα 068/759579-43

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=801842

Δημοσιεύθηκε από

farmazapatista

Η Farma είναι μια ομάδα έμπρακτης πολιτικής αλληλεγγύης στους Ζαπατίστας και ασχολείται με τη ριζοσπαστική οικολογία και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Δημιουργήθηκε το καλοκαίρι-φθινόπωρο του 2006 στην Αθήνα και έχει ως βασικό στόχο την εγκατάσταση μικρής μονάδας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε κοινότητα των Ζαπατίστας, καθώς και την μετάδοση της απαραίτητης τεχνογνωσίας σε αυτούς-ες. Η εύρεση των απαραίτητων χρημάτων για το έργο γίνεται μέσα από εκδηλώσεις αλληλεγγύης όπως συναυλίες, πάρτι, παζάρια, συζητήσεις και όχι με χορηγίες απο κρατικούς και καπιταλιστικούς οργανισμούς. Η συλλογικότητα έχει οργανώσει συζητήσεις ενημέρωσης και έχει συμμετάσχει σε δράσεις αλληλεγγύης στους εξεγερμένους Ζαπατίστας και σε άλλα αγωνιζόμενα κομμάτια στο Μεξικό. Όσον αφορά την ριζοσπαστική οικολογία έχει οργανώσει εκδηλώσεις και συμμετείχε σε δράση ενάντια στη σύνοδο του ΟΗΕ της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή και έχει μεταφράσει το βιβλίο Τεχνο-Εμμονές (Tech-Fixes). Στο πλάισιο του χτισίματος της αυτονομίας ΕΔΩ, έχει οργανώσει στο παρελθόν εργαστήρια κατασκευής αυτοσχέδιων (Do It Yourself) ανεμογεννητριών σε αυτοοργανωμένους χώρους, έχει εγκαταστήσει μία ανεμογεννήτρια στην κατάληψη κτήματος Πραποπούλου στο Χαλάνδρι και μία στην κατάληψη Επιταχυντής Ελευθερονίων εντός της Πολυτεχνειούπολης, οι οποίες έχουν αφαιρεθεί, και συμμετείχε στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην κατάληψη κτήματος Πραποπούλου τα οποία λειτουργούν κανονικά. Πρόσφατα έχει ξεκινήσει μία διαδικασία αποστολής παρατηρητών ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως πολιτική αλληλεγγύη στους εξεγερμένους Ζαπατίστας με την οργάνωση Frayba. farma@riseup.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *