Μεξικό : για την κοινότητα SAN MARCOS AVILÉS και τον FRANCISCO SÁNTIZ LÓPEZ

Παγκόσμια Ηχώ για τη Στήριξη των Ζαπατίστας: Δικαιοσύνη και Ελευθερία για το San Marcos Avilés και τον

Francisco Sántiz López

http://sanmarcosaviles.wordpress.com/


ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣΤΕ

Αδερφές και αδερφοί:

Λάβετε θερμούς χαιρετισμούς και αγκαλιές εκ μέρους του Κινήματος για τη Δικαιοσύνη στο El Barrio, H Άλλη Καμπάνια Νέα Υόρκη. Θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας αυτή την αναφορά με σημαντικές ειδήσεις γύρω από την πρόοδο της καμπάνιας “Παγκόσμια ηχώ για τη Στήριξη στους/στις (l@s) Ζαπατίστας: Δικαιοσύνη και Ελευθερία για το San Marcos Avilés και τον Francisco Sántiz López.”

Εν περιλήψει, παρατείνεται η πρώτη φάση “Βαδίζοντας οι Αληθινές Λέξεις” μέχρι τις 11 Οκτώβρη, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος γι’ αυτή. Αμέσως μετά, σε αναγνώριση της Ημέρας για την Ιθαγενική Αντίσταση, στις 12 του Οκτώβρη, αρχίζει η δεύτερη φάση της διεθνούς δράσης. Διαρκώντας περισσότερο από ένα μήνα αυτή η φάση θα τελειώσει στις 17 Νοέμβρη προς τιμήν της ιστορικής γέννησης του Ζαπατίστικου Στρατού για την Εθνική Απελευθέρωση (EZLN), που συγκροτήθηκε την ίδια μέρα το 1983.

 

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ, ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ. 

Πριν απ’ όλα ευχαριστούμε όλες και όλους (tod@s) εκείνους που ζήτησαν να παραταθεί η Πρώτη Φάση. “Βαδίζοντας οι Αληθινές Λέξεις” αυτής της καμπάνιας. Γι’ αυτό το λόγο, θα παραταθεί αυτή η φάση και θα συνεχιστεί για ολόκληρο το Σεπτέμβρη μέχρι τις 11 του Οκτώβρη, για να δώσει σε όλες και όλους μας (tod@s) ακόμη περισσότερο χρόνο για να διαδώσουμε πληροφορίες γύρω από την κατάσταση στο San Marcos Avilés και για τον Sántiz López και καλώντας τις άλλες και τους άλλους (otr@s) να συμμετέχουν σ’ αυτή την εκστρατεία με την αρχή της δεύτερης φάσης.

Έχει περάσει ήδη ένας μήνας από τότε που αρχίσαμε αυτό τον αγώνα και ήδη υπάρχουν πολλές “Επιτροπές των Αληθινών Λέξεων” που γεννήθηκαν σε διάφορα μέρη του πλανήτη μας με κύριο καθήκον να φέρουν και να φυτέψουν τα ονόματα και τα πρόσωπα του “San Marcos Avilés” και του “Franciso Sántiz López” σαν σπόρους αξιοπρέπειας και εξέγερσης.

Μέρα με τη μέρα, αλληλέγγυες δράσεις και δραστηριότητες πραγματοποιούνται σε κοινότητες, γειτονιές, χωριά, εχίδος, σε πολλές γωνιές του κόσμου. Για να διαδώσουν τις ιστορίες και τις πραγματικότητες που υπομένουν οι σύντροφοι και οι συντρόφισσές μας (nuestr@s) ζαπατίστας, αξιοπρεπείς άνθρωποι από διάφορες χώρες εργάζονται για να διαδοθεί η φωνή και να φτιαχτούν δίκτυα υποστήριξης και αλληλεγγύης για να συμβάλουν με συγκεκριμένο τρόπο στην υπεράσπιση της κοινότητας Βάσης Στήριξης του EZLN , του San Marcos Avilés και στον αγώνα για την απελευθέρωση του Francisco Sántiz López.

Προχωράμε βλέποντας ότι όλα αυτά εδραιώνουν τις δυνάμεις μας και σαρώνουν τα ψέματα που βγαίνουν από το άθλιο στόμα της κακής κυβέρνησης του Μεξικό, για να αναλάβουμε έτσι συγκεκριμένη δράση για την υπεράσπιση του άλλου κόσμου που είναι εφικτός που χτίζουν οι ζαπατίστικες κοινότητες στο σχέδιο για την αυτονομία τους.

Όπως επισημαίνουμε παραπάνω, η Δεύτερη Φάση της διεθνούς μας καμπάνιας «Παγκόσμια Ηχώ για τη Στήριξη των Ζαπατίστας: Δικαιοσύνη και Ελευθερία για το San Marcos Avilés και τον Francisco Sántiz López” θα λάβει χώρα από τις 12 Οκτώβρη μέχρι τις 17 Νοέμβρη. Αυτές οι ημερομηνίες επιλέχτηκαν για την ιστορική τους σημασία. Είναι σύμβολα διάφορων αγώνων μας και πυξίδα προς ένα αξιοπρεπές μέλλον. Οι ιθαγενείς λαοί του κόσμου, παρά τα 500 χρόνια σκλαβιάς που έχουν ζήσει, συνεχίζουν όχι μόνο να είναι ζωντανοί, αλλά βασικοί παράγοντες των αγώνων για ένα κόσμο καλύτερο, αξιοπρεπή και εξεγερμένο. Στην αντίσταση και τον αγώνα για την αυτονομία, ο EZLN, προχωράει σπέρνοντας σπόρους και χτίζοντας εναλλακτικές απέναντι σ’ αυτό το άδικο σύστημα που μας επιβάλουν οι από πάνω. Γι’ αυτό είναι αναφορά και παράδειγμα για όλους και όλες. Μ’ αυτό στο μυαλό, μακάρι να συνεχίσουμε όλες και όλοι (tod@s) οργανώνοντας περισσότερες δραστηριότητες και φτάνοντας σε περισσότερα πρόσωπα για να συνεχίσει να αυξάνεται η πίεση και η απαίτηση για δικαιοσύνη και ελευθερία για τις αδερφές και τους αδερφούς μας (nuestr@s herman@s) ζαπατίστας.

Για να καταλήξουμε, εδώ δίνουμε για άλλη μια φορά τον σύνδεσμο για το βίντεο –μήνυμα των (l@s) συντρόφων και συντροφισσών στο San Marcos Aviés, που είναι ταυτόχρονα κάλεσμα και εργαλείο για την παγκόσμια αλληλεγγύη:

http://www.youtube.com/watch?v=rY-8CBt3Vkg

Παρακαλούμε να συνεχίσετε να το κυκλοφορείτε.

Λοιπόν σύντροφοι και συντρόφισσες, η καρδιά μας είναι γεμάτη από συγκίνηση, θάρρος και ελπίδα. Όλες οι συλλογικές προσπάθειες που όλοι και όλες μαζί (junt@s) και ενωμένοι και ενωμένες (unid@s) κάνουμε πραγματικά μιας αγγίζουν την καρδιά και έχουν σημαντικές επιπτώσεις.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε…

Με αγάπη και αλληλεγγύη,

Κίνημα για τη Δικαιοσύνη στο Εl Barrio

Η Άλλη Καμπάνια Νέα Υόρκη

http://sanmarcosaviles.wordpress.com/

πηγή: https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1420683

 

Δημοσιεύθηκε από

farmazapatista

Η Farma είναι μια ομάδα έμπρακτης πολιτικής αλληλεγγύης στους Ζαπατίστας και ασχολείται με τη ριζοσπαστική οικολογία και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Δημιουργήθηκε το καλοκαίρι-φθινόπωρο του 2006 στην Αθήνα και έχει ως βασικό στόχο την εγκατάσταση μικρής μονάδας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε κοινότητα των Ζαπατίστας, καθώς και την μετάδοση της απαραίτητης τεχνογνωσίας σε αυτούς-ες. Η εύρεση των απαραίτητων χρημάτων για το έργο γίνεται μέσα από εκδηλώσεις αλληλεγγύης όπως συναυλίες, πάρτι, παζάρια, συζητήσεις και όχι με χορηγίες απο κρατικούς και καπιταλιστικούς οργανισμούς. Η συλλογικότητα έχει οργανώσει συζητήσεις ενημέρωσης και έχει συμμετάσχει σε δράσεις αλληλεγγύης στους εξεγερμένους Ζαπατίστας και σε άλλα αγωνιζόμενα κομμάτια στο Μεξικό. Όσον αφορά την ριζοσπαστική οικολογία έχει οργανώσει εκδηλώσεις και συμμετείχε σε δράση ενάντια στη σύνοδο του ΟΗΕ της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή και έχει μεταφράσει το βιβλίο Τεχνο-Εμμονές (Tech-Fixes). Στο πλάισιο του χτισίματος της αυτονομίας ΕΔΩ, έχει οργανώσει στο παρελθόν εργαστήρια κατασκευής αυτοσχέδιων (Do It Yourself) ανεμογεννητριών σε αυτοοργανωμένους χώρους, έχει εγκαταστήσει μία ανεμογεννήτρια στην κατάληψη κτήματος Πραποπούλου στο Χαλάνδρι και μία στην κατάληψη Επιταχυντής Ελευθερονίων εντός της Πολυτεχνειούπολης, οι οποίες έχουν αφαιρεθεί, και συμμετείχε στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην κατάληψη κτήματος Πραποπούλου τα οποία λειτουργούν κανονικά. Πρόσφατα έχει ξεκινήσει μία διαδικασία αποστολής παρατηρητών ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως πολιτική αλληλεγγύη στους εξεγερμένους Ζαπατίστας με την οργάνωση Frayba. farma@riseup.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *