Νέα επίθεση σε ζαπατίστικη κοινότητα

Προς την Κοινωνία των Πολιτών εγχώρια και διεθνή.
Προς τους υποστηρικτές της άλλης καμπάνιας.
Προς την έκτη διεθνή.
Προς τα εναλλακτικά μέσα.
Προς τους ανεξάρτητους Οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Προς τον τοπικό και διεθνή τύπο.

Σύντροφοι και συντρόφισσες αδερφές και αδερφοί, το συμβούλιο καλής διακυβέρνησης καταγγέλλει δημόσια την κατάσταση που βιώνει η νέα κοινότητα comandante Abel, προηγούμενα με το όνομα San Patricio, στον Αυτόνομο Εξεγερμένο Ζαπατίστικο Δήμο la Dignidad (η Αξιοπρέπεια), της Chiapas, που ανήκει στον επίσημο Δήμο της Sabanilla.

1.- Στις 6 Σεπτέμβρη του 2012 στις 7 το πρωί μία ομάδα 55 ενόπλων, έφτασε με όπλα διαφορετικού διαμετρήματος για να καταλάβει το έδαφος των συντρόφων και συντροφισσών μας βάσεων στήριξης, σε μια απόσταση 200 μέτρων από τη νέα κοινότητα που αναφέραμε προηγούμενα.
-Η ομάδα είναι από την κοινότητα Unión Hidalgo και από τους οπαδούς του PRI του San Patricio από τον επίσημο δήμο της Sabanilla. Αυτή η ομάδα έφτασε με σκοπό να εισβάλει και να διώξει τους συντρόφους μας, από τη γη και τα υπάρχοντά τους.
Όταν έφτασαν άρχισαν να κατασκευάζουν στέγες και έβαλαν μια κόκκινη σημαία. Στις 11 το πρωί της ίδιας μέρας, άρχισαν να κλέβουν πράσινο καλαμπόκι που έχουν οι σύντροφοι.
-Στις 12 έριξαν ένα πυροβολισμό με όπλο διαμετρήματος 22.
-Στις 3 το απόγευμα έφτασαν τρεις αξιωματούχοι της κακής κυβέρνησης στο σημείο όπου βρίσκονταν οι εισβολείς συνοδευόμενοι από παιδιά, γιους και κόρες των οπαδών του PRI της κοινότητας San Patricio και μετά επέστρεψαν. Μετά έφτασαν περισσότεροι παραστρατιωτικοί, και ο αριθμός των παραστρατιωτικών έφτασε στους 70.
-Στις 8 το βράδυ της ίδιας μέρας οι παραστρατιωτικοί κινητοποιήθηκαν προς διάφορες κατευθύνσεις ρίχνοντας 26 πυροβολισμούς.
-Στις 12 το βράδυ εκ νέου ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί από όπλο διαμετρήματος 22 και έφτασαν περισσότερες ενισχύσεις των παραστρατιωτικών.

2.-Ξημερώνοντας 7 του Σεπτέμβρη ο αριθμός των παραστρατιωτικών εισβολέων έφτασε τους 150, μετά άρχισαν να καταστρέφουν τους ηλίανθους, να καταστρέφουν τα καλυβάκια, την περίφραξη της συλλογικότητας των συντρόφων μας βάσεων στήριξης.
-Στις 10:10 το πρωί, ένας σύντροφος βγήκε από το σπίτι του να δει τι γίνεται και του έριξαν 30 πυροβολισμούς, με φυσίγγια διαμετρήματος 30. Μία από τις σφαίρες χτύπησε τον τοίχο του δωματίου του συντρόφου, ήταν 3 μέλη της ομάδας των εισβολέων με στρατιωτικές στολές και κουκούλες που το έκαναν, 2 από αυτούς είχαν πιστόλια των 9 χιλιοστών και ένας άλλος ένα AR-15, αυτός ο τελευταίος έριξε ριπές.
-Στις 10:30 το πρωί κύκλωσαν την κοινότητα περίπου στα 150 μέτρα απόσταση όλοι με όπλα διαφορετικού διαμετρήματος, μπορέσαμε να διαπιστώσουμε ότι είναι 19 τα όπλα που έχουν.

3.- Οι παραστρατιωτικοί που είναι επικεφαλείς της ένοπλης ομάδας ειρήνη και δικαιοσύνη, οι οποίοι ηγούνται αυτής της επιχείρησης εκδίωξης, απειλών, επιθέσεων, ληστείας ενάντια στους συντρόφους μας είναι: ο Pedro Ramírez Guzmán μυστικός δικαστής του εχίδο unión hidalgo του επίσημου δήμου sabanilla, ο Jesús Ramírez Guzmán επίτροπος του εχίδο, ο Ramiro Encino Gómez από το συμβούλιο επαγρύπνισης της ίδιας κοινότητας, ο Ignacio Gómez Guzmán, ο Luis Gómez Encino, ο Oscar Gómez Ramírez, ο Miguel Encino Gómez, ο Hipólito Ramírez Martínez, ο Carlos Clever Gonzales Cabello πρώην υποψήφιος του PRI, επικεφαλείς του ειρήνη και δικαιοσύνη, ο Rolando Gómez Guzmán πρώην στρατιώτης, ο Manuel Cruz Guzmán επίτροπος του san patricio, ο Gerónimo Ramírez Martínez μυστικός δικαστής της ίδιας κοινότητας San Patricio, ο Conrado Gómez Guzmán δημοτικός αξιωματούχος του εχίδο Unión Hidalgo, ο Javier Guzmán Encino πρώην αξιωματούχος της κυβέρνησης του επίσημου δήμου της sabanilla είναι αυτοί που είναι επικεφαλείς αυτής της ενέργειας εναντίον του λαού μας, όπως τους υποδεικνύουν τα αφεντικά τους από την κακή κυβέρνηση.

4.- Όλα όσα συμβαίνουν είναι ο ίδιος πόλεμος αντεπανάστασης που διεξάγει η κακή κυβέρνηση των πλούσιων ισχυρών ενάντια στην οργάνωσή μας και στα χωριά μας που αντιστέκονται. Η κυβέρνηση αυτό που επιδιώκει είναι η αιματοχυσία και ο θάνατος, την ώρα που οι λαοί μας που αντιστέκονται χτίζουν τις ζωές τους με τους πόρους που διαθέτουμε που είναι η γη που ζούμε. Αυτή που το 1994 ανακτήσαμε με τη ζωή και το αίμα των μαχητών μας, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στην κακή κυβέρνηση να την πάρει μέσω των παραστρατιωτικών τους ομάδων, γιατί η γη είναι δική μας. Ήταν από τους παππούδες και τους προπάππους μας που μας την πήραν όταν έφτασαν οι άθλιοι ισπανοί εισβολείς αφαιρώντας τη ζωή και χύνοντας το αίμα χιλιάδων ιθαγενών αυτής της γης, γι’ αυτό λέμε ότι η γη είναι δική μας και θα την υπερασπιστούμε όποιο κι αν είναι το κόστος. Αν δεν καταλαβαίνει το δίκιο, αν δεν έχει ανθρώπινη καρδιά η κακή κυβέρνηση, αντίθετα ξέρουμε ότι έχει απάνθρωπη καρδιά αλλά το πιο λυπηρό είναι ότι η κακή κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει στα ίσα το λαό, αλλά χρησιμοποιεί τον ίδιο τον εξαθλιωμένο φτωχό από την ίδια φυλή για να πετύχει το στόχο της για να αρπάξει, να σκοτώσει και να οικειοποιηθεί τον πλούτο.
Για όλες αυτές τις εγκληματικές ενέργειες που ήδη έχουν αναφερθεί και για ό,τι μπορεί να συμβεί με τους συντρόφους μας άντρες, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους που διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή τους αυτές τις στιγμές. Καθιστούμε υπεύθυνους την ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Felipe Calderón Hinojosa, την πολιτειακή κυβέρνηση του Juan Sabines Guerrero, τον δημοτικό πρόεδρο του sabanilla Genaro Vázquez Pérez και την δημοτική πρόεδρο της de tila Sandra Cruz Espinisa.
Ζητάμε από τους αδερφούς και τις αδερφές με καλή θέληση να παρακολουθούν την κατάσταση που ζουν και υποφέρουν οι σύντροφοι και οι συντρόφισσές μας βάσεις στήριξης για ό,τι μπορεί να συμβεί.

Με εκτίμηση

Διοικούμε υπακούοντας
Συμβούλιο καλής διακυβέρνησης

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΧΕΙ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΛΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΠΟΡΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΡΠΙΣΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Enrique Cruz Hernández
Alex Gómez Pérez
Efraín Gómez Pérez
Estrella Sánchez Sanchez

http://enlacezapatista.ezln.org.mx/2012/09/08/la-jbg-nueva-semilla-que-va-a-producir-denuncia-ataque-armado-de-paramilitares-en-la-comunidad-autonoma-comandante-abel/

 

 

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΝΕΟΣ ΣΠΟΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΡΠΙΣΕΙ
ΚΑΡΑΚΟΛ V ΠΟΥ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΒΟΡΕΙΑ ΖΩΝΗ, CHIAPAS, MEXICO.
11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2012.

Προς την τοπική και διεθνή κοινωνία των πολιτών
Προς τους υποστηρικτές της άλλης καμπάνιας
Προς την έκτη διεθνή
Προς τα εναλλακτικά μέσα
Προς τους ανεξάρτητους οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Προς τον τοπικό και διεθνή τύπο

Σύντροφοι και συντρόφισσες αδερφοί και αδερφές, το συμβούλιο καλής διακυβέρνησης συνεχίζει να καταγγέλλει την κρίσιμη κατάσταση που υφίστανται οι σύντροφοί και οι συντρόφισσές μας βάσεις στήριξης της νέας κοινότητας comandante Abel που λεγόταν πριν san patricio, Ζαπατίστικος Εξεγερμένος Αυτόνομος Δήμος la Dignidad (η Αξιοπρέπεια), Chiapas, επίσημος Δήμος της sabanilla.

1. Στις 8 Σεπτέμβρη, συνεχίστηκαν οι πυροβολισμοί με όπλα μεγάλου διαμετρήματος που σημάδευαν προς την κατεύθυνση της κοινότητας. Τότε, τα παιδιά, οι γυναίκες και οι ηλικιωμένοι πήγαν και κρύφτηκαν στα δέντρα, κορμούς, βράχους και σκόρπισαν στο βουνό από φόβο μήπως τους φτάσουν οι σφαίρες των επιτιθέμενων, χωρίς να ξέρουν ποιο δρόμο πήραν. Έτσι πέρασαν μια νύχτα στο βουνό, μέσα στη βροχή και στο κρύο. Μετά από 2 μέρες έγινε γνωστό πού βρίσκονταν, ότι πήγαν σε κάποιες κοινότητες, ακόμη τώρα όμως έχουμε 4 εξαφανισμένους που τους ψάχνουμε, 2 συντρόφισσες και 2 παιδιά. Οι συντρόφισσες βρίσκονται τώρα εκτοπισμένες και βιώνουν μία δύσκολη κατάσταση αλλά τα παιδιά είναι άρρωστα από πυρετό, εμετό, διάρροια, βήχα και αρχίζουν να υποφέρουν από την έλλειψη τροφίμων, ρούχων και ιατρικής περίθαλψης. Συνολικά είναι 70 ανάμεσά τους σύντροφοι/σσες, παιδιά και ηλικιωμένοι. Στο χωριό έμειναν οι σύντροφοι και κάποιες συντρόφισσες για να υπερασπιστούν τη γη και οι εισβολείς αυτή τη μέρα κατασκεύασαν 2 χαρακώματα και 3 σπίτια.

2. Την ίδια μέρα οι σύντροφοι βάσεις στήριξης της κοινότητας unión hidalgo επίσης μετακινήθηκαν από φόβο των ισχυρών και συνεχών απειλών ότι θα τους σφαγιάσουν, από τους παραστρατιωτικούς της ίδιας κοινότητας. Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες και τα παιδιά επίσης έφυγαν στο βουνό για 3 μέρες, το ίδιο κάτω από τη βροχή, κρυώνοντας, πεινώντας και έφτασαν τελικά σε μία κοινότητα. Κι αυτοί υποφέρουν από διάφορες αρρώστιες, συνολικά είναι 10 εκτοπισμένοι και 1 παιδί γεννημένο πρόσφατα. Έμειναν μόνο οι νέοι για να φροντίσουν τα σπίτια και τα υπάρχοντά τους.

3. Στις 9 οι επιτιθέμενοι διεύρυναν το χώρο που έχουν πάρει και μέτρησαν οικόπεδα για να χτίσουν περισσότερα σπίτια.
Στος 4:00 το απόγευμα έριξαν δύο πυροβολισμούς διαμετρήματος 22
στις 9:30 το βράδυ έριξαν άλλους 25 πυροβολισμούς διαφόρων διαμετρημάτων
στις 12:00 τη νύχτα έριξαν άλλους τέσσερις πυροβολισμούς.

4. Στις 10 Σεπτέμβρη μπήκαν τρεις ένοπλοι άντρες για να ενισχύσουν τους εισβολείς, οι οποίοι είναι από την κοινότητα saquija δήμος sabanilla, ένας από αυτούς διαπιστώθηκε ότι είναι ο Hipólito Pérez Hernández.
Στις 11 Σεπτέμβρη έφτιαξαν 5 σπίτια με στέγη από λαμαρίνα και δύο με στέγη από καραβόπανο. Οι πιο γνωστοί επικεφαλείς παραστρατιωτικοί της ένοπλης ομάδας ειρήνη και δικαιοσύνη, γνωστοί επίσης σαν UCIAF που συγκροτήθηκαν από την ίδια την κυβέρνηση, είναι: ο CARLOS CLEBER CONZÁLEZ CABELLO πρώην υποψήφιος του PRI, ήταν αυτός που χρηματοδότησε την αγορά όπλων για τους εισβολείς, ο PEDRO RAMÍREZ GUZMÁN και ο HIPÓLITO RAMÍREZ MARTÍNEZ ανώτατοι ηγέτες της κοινότητας unión hidalgo, ο JESÚS RAMÍREZ MARTÍNEZ, ο MIGUEL ENCINO GÓMEZ και ο JAVIER GUZMÁN ENCINO επίσης επικεφαλείς που ζουν στη sabanilla. Είναι οι ίδιοι επικεφαλείς που οργάνωσαν τον προηγούμενο χρόνο αυτούς του Ostelukum που προσπάθησαν να εισβάλουν στην ίδια γη.

5. Για όλα όσα συμβαίνουν και όλα όσα πρόκειται να συμβούν, καθιστούμε υπεύθυνους τα τρία επίπεδα της κακής κυβέρνησης, τον FELIPE CALDERÓN HINOJOSA, τον JUAN SABINES GUERRERO, την δημοτική πρόεδρο της tila SANDRA LUS CRUZ ESPINOZA και τον δημοτικό πρόεδρο της sabanilla GENARO VÁSQUES PÉREZ, επειδή είναι οι ηθικοί αυτουργοί που οργανώνουν, χρηματοδοτούν, προετοιμάζουν, εξοπλίζουν και διατάσουν αυτές τις παραστρατιωτικές και εγκληματικές ομάδες διά μέσω των ένοπλων θεσμών τους.
Για να πετύχουν το σχέδιο της αντεπανάστασης, να αποδυναμώσουν την αντίσταση των λαών μας, η κακή κυβέρνηση θέλει να πέσουμε στα σχέδια ελέγχου της μέσω των ψίχουλων που πέφτουν από τα τραπέζια τους, αυτά που περισσεύουν στις γυναίκες τους.
Εμείς είμαστε φτωχοί αλλά αξιοπρεπείς, δεν είμαστε ζητιάνοι, είμαστε άντρες και γυναίκες ελεύθεροι να οικοδομήσουμε τη ζωή μας για το μέλλον των λαών μας διά μέσω της μάνας μας γης.
Βλέπει η κακή κυβέρνηση ότι οι βάσεις μας στήριξης δεν πέφτουν στο μεγάλο ψέμα ότι μέσω της ελεημοσύνης θα καλυτερέψουν οι συνθήκες ζωής στα χωριά, γιατί ξέρουμε ότι είναι για να μας ελέγχουν ενώ εκείνοι συνεχίζουν το σχέδιό τους να είναι κάτοχοι του πλούτου της χώρας μας.
Έτσι μας στέλνουν τις ένοπλες ομάδες τους για να σκοτώσουν, να αρπάξουν και να καταστρέψουν τη γη μας, ενώ η κακή κυβέρνηση μιλάει για ειρήνη, μιλάει για τήρηση εγγυήσεων προς το λαό, μιλάει για δικαιοσύνη στο Μεξικό. Ζητάει οικονομική στήριξη από τον ΟΗΕ για να καταπολεμήσει τη φτώχεια, για την κοινωνική ανάπτυξη. Τα χρησιμοποιεί μόνο για να εξοπλίσει, να χρηματοδοτήσει τις ένοπλες ομάδες για να σκοτώσουν.
Για ποια ειρήνη μιλάει η κακή κυβέρνηση;
Είναι ειρήνη το να χρηματοδοτείς, να οργανώνεις, να προετοιμάζεις ένοπλες ομάδες για να σκοτώσουν τον ίδιο τους τον αδερφό, τον ίδιο τους το λαό;
Είναι ειρήνη να διατάζεις να πυροβολήσουν σ’ ένα χωριό με άντρες, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους ανυπεράσπιστους, υποχρεώνοντάς τους να καταφύγουν, να κρυφτούν κάτω από δέντρα, βράχους, κορμούς για να σώσουν τη ζωή τους και να υποφέρουν περνώντας νύχτες, βροχές, κρύο και πείνα μόνοι και μόνες στα βουνά;
Ποιο είναι το μεγάλο αδίκημα που διέπραξαν αυτοί οι σύντροφοι/σσες και τα παιδιά; είναι αδίκημα να κατέχουν ένα κομμάτι γης για να ζήσουν και να συντηρήσουν την οικογένεια;
Είναι ντροπή απέναντι στον κόσμο να λένε ότι καταπολεμούν την εγκληματικότητα όταν στην πραγματικότητα προστατεύουν ομάδες, ηγέτες, που δρουν δημόσια ενάντια στους λαούς που αντιστέκονται. Ξέρει καλά η κακή κυβέρνηση ποιοι είναι, πού βρίσκονται, τι καθήκοντα εκτελούν. Δεν κάνει τίποτα γι’ αυτούς γιατί είναι αυτοί οι ανώτατοι αρχηγοί αυτών των εγκληματικών ένοπλων ομάδων.
Όλες οι εγκληματικές πράξεις που διαπράττουν μέρα με τη μέρα, για αυτούς δεν είναι αδικήματα, αντίθετα τους προστατεύουν, απολαμβάνουν πλήρη ελευθερία.

Πού είναι αυτό που εξαγγέλλει στα μέσα ενημέρωσης για να ξεγελάσει το λαό ότι οποιοσδήποτε δέχεται επίθεση και καταγγέλλει τους παραβάτες, αυτοί θα διώκονται;

Εμείς δεν είμαστε ενάντια σ’ αυτούς που δεν είναι μαζί μας, αντίθετα στην ομάδα που είναι με την κυβέρνηση και ζει στην κοινότητα san patricio, τους δώσαμε ένα κομμάτι γης που ήταν δικό μας για να έχουν κι αυτοί το μερίδιό τους, καθώς κι αυτοί έχουν δικαίωμα στη ζωή και γι’ αυτό οι βάσεις μας στήριξης μετακινήθηκαν στο χτήμα la lámpara για να οικοδομήσουν τη νέα τους κοινότητα προς τιμή του νεκρού συντρόφου μας comandante Abel. Για να μπορεί κάθε ομάδα να οργανώνεται, να δουλεύει και να απολαμβάνει το δικαίωμά της στη γη.
Να έχουν καθαρό τα τσιράκια της κυβέρνησης, οι απατεώνες, οι ψεύτες και οι γυμνοσάλιαγκες ότι δεν πρόκειται να παραδοθούμε ακόμα κι αν χρειαστεί να δώσουμε τη ζωή μας για τη γη αν είναι απαραίτητο, αν πιστεύουν ότι δεν αρκεί το αίμα που χύθηκε την 1η του Γενάρη του 94 για να έχουμε έναν τόπο σ’ αυτό τον κόσμο.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Διοικούμε υπακούοντας
Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΛΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΠΟΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΡΠΙΣΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΜΕ ΕΝΑΛΛΑΓΗ
Damián López Pérez
Estrella Sánchez Sánchez
Edgar Vazquez Gutiérrez

http://enlacezapatista.ezln.org.mx/2012/09/12/la-jbg-nueva-semilla-que-va-a-producir-denuncia-que-continuan-las-agresiones-de-paramilitares-y-la-grave-situacion-de-bases-de-apoyo-zapatistas-en-la-comunidad-comandante-abel/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+EnlaceZapatista+%28Enlace+Zapatista%29

 

πηγή: https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1421668

 

 

Δημοσιεύθηκε από

farmazapatista

Η Farma είναι μια ομάδα έμπρακτης πολιτικής αλληλεγγύης στους Ζαπατίστας και ασχολείται με τη ριζοσπαστική οικολογία και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Δημιουργήθηκε το καλοκαίρι-φθινόπωρο του 2006 στην Αθήνα και έχει ως βασικό στόχο την εγκατάσταση μικρής μονάδας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε κοινότητα των Ζαπατίστας, καθώς και την μετάδοση της απαραίτητης τεχνογνωσίας σε αυτούς-ες. Η εύρεση των απαραίτητων χρημάτων για το έργο γίνεται μέσα από εκδηλώσεις αλληλεγγύης όπως συναυλίες, πάρτι, παζάρια, συζητήσεις και όχι με χορηγίες απο κρατικούς και καπιταλιστικούς οργανισμούς. Η συλλογικότητα έχει οργανώσει συζητήσεις ενημέρωσης και έχει συμμετάσχει σε δράσεις αλληλεγγύης στους εξεγερμένους Ζαπατίστας και σε άλλα αγωνιζόμενα κομμάτια στο Μεξικό. Όσον αφορά την ριζοσπαστική οικολογία έχει οργανώσει εκδηλώσεις και συμμετείχε σε δράση ενάντια στη σύνοδο του ΟΗΕ της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή και έχει μεταφράσει το βιβλίο Τεχνο-Εμμονές (Tech-Fixes). Στο πλάισιο του χτισίματος της αυτονομίας ΕΔΩ, έχει οργανώσει στο παρελθόν εργαστήρια κατασκευής αυτοσχέδιων (Do It Yourself) ανεμογεννητριών σε αυτοοργανωμένους χώρους, έχει εγκαταστήσει μία ανεμογεννήτρια στην κατάληψη κτήματος Πραποπούλου στο Χαλάνδρι και μία στην κατάληψη Επιταχυντής Ελευθερονίων εντός της Πολυτεχνειούπολης, οι οποίες έχουν αφαιρεθεί, και συμμετείχε στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην κατάληψη κτήματος Πραποπούλου τα οποία λειτουργούν κανονικά. Πρόσφατα έχει ξεκινήσει μία διαδικασία αποστολής παρατηρητών ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως πολιτική αλληλεγγύη στους εξεγερμένους Ζαπατίστας με την οργάνωση Frayba. farma@riseup.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *