Μεξικό: Διευκρίνιση για μία πλαστή υπογραφή του Εξεγερμένου Υποδιοικητή Μάρκος.

Στις 25 Μαΐου, στην εφημερίδα La Jornada, εμφανίστηκε ένα κείμενο με τίτλο: «Στο πλαίσιο της διεθνούς εβδομάδας για τον εξαφανισμένο συλληφθέντα». Στην λίστα με τα ονόματα που εμφανίζονταν στο τέλος του κειμένου, βρίσκονταν ανάμεσα σε άλλα, αυτό του Andrés Manuel López Obrador, του πρύτανη του UNAM, José Narro, του Enrique del Ball (sic) και μετά του Υποδιοικητή Μάρκος.

Είναι απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι με ένα τρόπο εντελώς πλαστό, χρησιμοποιήθηκε το όνομα του εκπροσώπου και στρατιωτικού διοικητή του Ζαπατίστικου Στρατού Εθνικής Απελευθέρωσης, χωρίς να έχει ζητηθεί άδεια για τη χρησιμοποίηση του ονόματός του και κατά συνέπεια και του EZLN.

Ποτέ δεν υπήρξε καμία επικοινωνία με τον κύριο που εμφανίζεται σαν υπεύθυνος για τη δημοσίευση, κάποιον Carlos Perzabal Marcué, γι’ αυτό και, ανεξάρτητα με το τι λέει το κείμενο, πληροφορούμε ότι η υπογραφή είναι πλαστή.

Είναι ντροπή ο απατεωνίστικος οπορτουνισμός να επωφελείται της σιωπής των ζαπατίστας και να σφετερίζεται το λόγο του.

Τονίζουμε ότι κάθε επικοινωνία του Εξεγερμένου Υποδιοικητή Μάρκος, δηλαδή, της Διοίκησης του EZLN ή των Επιτροπών Καλής Διακυβέρνησης, δημοσιεύονται στην επίσημη ιστοσελίδα του EZLN ή επιβεβαιώνονται από αυτή τη σελίδα Enlace Zapatista. Οποιαδήποτε επικοινωνία δεν εμφανίζεται στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι πλαστή.

Πιστεύουμε ότι μετά από τόσα χρόνια αγώνα και αντίστασης, ο EZLN έχει κερδίσει το στοιχειώδες δικαίωμά του κανένας να μην χρησιμοποιεί το όνομά του χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Για την ομάδα στήριξης στη Έκτη Επιτροπή του Ζαπατίστικου Στρατού Εθνικής Απελευθέρωσης.

Sergio Rodríguez Lascano

http://enlacezapatista.ezln.org.mx/2012/05/25/aclaracion-sobre-una-firma-falsa-del-subcomandante-insurgente-marcos/

(Σημείωση της μεταφράστριας: Η εφημερίδα La Jornada είναι κάτι σαν την Ελευθεροτυπία και ο Andrés Manuel López Obrador είναι ο αριστερός ή κεντροαριστερός (ανάλογα πώς το βλέπει ο καθένας) υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές που θα γίνουν σε λίγο καιρό. Ο συγκεκριμένος είχε κατηγορήσει στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές τον Καλδερόν για νοθεία, αναπτύχθηκε μεγάλο κίνημα που απαιτούσε να ανακηρυχθεί αυτός πρόεδρος, αλλά τελικά επικράτησε ο Καλδερόν. Οι Ζαπατίστας και στις προηγούμενες εκλογές και σε αυτές κρατάνε ανοιχτά αντιεκλογική στάση και αντικρούουν σθεναρά όλες τις πιέσεις που τους ασκούν για να υποστηρίξουν άμεσα ή έμμεσα τον Obrador. Τη στάση τους αυτή έχουν πληρώσει με πλήρη απομόνωση εκ μέρους αριστερών οργανώσεων που στην αρχή προσπαθούσαν να τους χρησιμοποιήσουν).

 

πηγή: https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1403321

 

Δημοσιεύθηκε από

farmazapatista

Η Farma είναι μια ομάδα έμπρακτης πολιτικής αλληλεγγύης στους Ζαπατίστας και ασχολείται με τη ριζοσπαστική οικολογία και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Δημιουργήθηκε το καλοκαίρι-φθινόπωρο του 2006 στην Αθήνα και έχει ως βασικό στόχο την εγκατάσταση μικρής μονάδας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε κοινότητα των Ζαπατίστας, καθώς και την μετάδοση της απαραίτητης τεχνογνωσίας σε αυτούς-ες. Η εύρεση των απαραίτητων χρημάτων για το έργο γίνεται μέσα από εκδηλώσεις αλληλεγγύης όπως συναυλίες, πάρτι, παζάρια, συζητήσεις και όχι με χορηγίες απο κρατικούς και καπιταλιστικούς οργανισμούς. Η συλλογικότητα έχει οργανώσει συζητήσεις ενημέρωσης και έχει συμμετάσχει σε δράσεις αλληλεγγύης στους εξεγερμένους Ζαπατίστας και σε άλλα αγωνιζόμενα κομμάτια στο Μεξικό. Όσον αφορά την ριζοσπαστική οικολογία έχει οργανώσει εκδηλώσεις και συμμετείχε σε δράση ενάντια στη σύνοδο του ΟΗΕ της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή και έχει μεταφράσει το βιβλίο Τεχνο-Εμμονές (Tech-Fixes). Στο πλάισιο του χτισίματος της αυτονομίας ΕΔΩ, έχει οργανώσει στο παρελθόν εργαστήρια κατασκευής αυτοσχέδιων (Do It Yourself) ανεμογεννητριών σε αυτοοργανωμένους χώρους, έχει εγκαταστήσει μία ανεμογεννήτρια στην κατάληψη κτήματος Πραποπούλου στο Χαλάνδρι και μία στην κατάληψη Επιταχυντής Ελευθερονίων εντός της Πολυτεχνειούπολης, οι οποίες έχουν αφαιρεθεί, και συμμετείχε στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην κατάληψη κτήματος Πραποπούλου τα οποία λειτουργούν κανονικά. Πρόσφατα έχει ξεκινήσει μία διαδικασία αποστολής παρατηρητών ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως πολιτική αλληλεγγύη στους εξεγερμένους Ζαπατίστας με την οργάνωση Frayba. farma@riseup.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *