Μεξικό: Καταγγελία της Επιτροπής Καλής Διακυβέρνησης της Μορέλια.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

CARACOL IV, ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΜΑΪΟΥ 2012

Προς την εθνική και διεθνή κοινωνία των πολιτών.

Προς τις συντρόφισσες και τους συντρόφους της εθνικής άλλης καμπάνιας.

Προς τις συντρόφισσες και τους συντρόφους της διεθνούς έκτης (διακήρυξης)

Προς τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

Αδερφές και αδερφοί:

Συντρόφισσες και σύντροφοι:

 

Στις 14 Απρίλη του 2012 στην κοινότητα Νέα Πατρίδα, Περιοχή 1 του Γενάρη, Αυτόνομος Εξεγερμένος Δήμος Lucio Cabañas, Tσιάπας, Μεξικό.

Γεγονότα που συνέβησαν το Σάββατο 14 Απρίλη 2012, όταν άρπαξαν γη. Αυτοί της ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΦΕΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ ΟΚΟΣΙΝΓΚΟ (ΟRCAO), με το πρόσχημα της επέκτασης του κοιμητηρίου, επιφάνειας 5 εκταρίων, όπου ζημιώθηκε το μερίδιο γης του συντρόφου μας Vicente Lopez Gomez, μία έκταση ¾ του εκταρίου που καλλιεργείται καλαμπόκι, φασόλια, γιούκα και κολοκύθια. Κατέστρεψαν 30 δοκάρια της περίφραξης και το σύρμα 12 μέτρων καταστρέφοντας τα μοναδικά βασικά τρόφιμα της οικογένειας.

Τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2012, περίπου στις 10 το πρωί, ήρθε ένα τρακτέρ εκ μέρους της ΟRCAO, για να ανοίξει ένα μονοπάτι για το κοιμητήριο. Το άνοιγμα του μονοπατιού και η επέκταση είναι 600 μέτρα με 6 πλάτος. Όπου ζημιώθηκαν τα μερίδια γης 16 συντρόφων καλλιεργητών καλαμποκιού, γιούκα, κολοκυθιών, μπανανών, κακαγουάτε. Όλα αυτά τα προϊόντα θάφτηκαν με το πέρασμα της μηχανής.

Από τα 5 εκτάρια επέκτασης έπαθαν ζημιά 4 εκτάρια γης την οποία δουλεύουν σύντροφοι, βάσεις στήριξης. Όλα όσα συμβαίνουν, βλέπουμε καθαρά ότι είναι μία πρόκληση, γιατί μας αρπάζουν και μας καταστρέφουν αυτό που δικαιωματικά μας ανήκει.

Αυτοί της ORCAO έχουν μία αυταρχική στάση, γιατί ποτέ δεν συζήτησαν με τους ιδιοκτήτες αυτών των μεριδίων γης ή με τις αρμόδιες αρχές για να επιλυθεί με ένα λογικό τρόπο η αναγκαιότητα για το κοιμητήριο και το μονοπάτι.

Κατά τον ίδιο τρόπο, μέλη της ORCAO ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ EL NANTZE, του Δήμου Altamirano, κάνουν κινήσεις αρπαγής γης ανακτημένης, της κοινότητας 21 DE ABRIL. Κόβουν σύρματα, υλοτομούν, απειλώντας τους συντρόφους μας, βάσεις στήριξης. Στον αυτόνομο δήμο μας 17 de Noviembre, Tσιάπας.

Καταγγέλουμε έντονα τους ηγέτες της ORCAO. Cristobal Gomez Lopez,Manuel Bautista Moshan.Nicolas Gomez Lopez y Nicolas Lopez Gomez. Και τους ηθικούς αυτουργούς των 3 επιπέδων της κυβέρνησης, ομοσπονδιακό, κρατικό και δημοτικό. Είναι υπεύθυνοι για όλα όσα έχουν συμβεί. Για χρόνια μας χτυπούν με τις πράξεις τους, με την αρπαγή γης, τις καταδιώξεις, τις απειλές σε ζαπατίστικες βάσεις, όλα με σκοπό να ξεμπερδέψουν με τον αγώνα μας, με την οικοδόμιση της αυτονομίας, όπου αποδείξαμε το δίκιο του αγώνα για δίκαιη και αξιοπρεπή ειρήνη, όπου χτίζουμε έναν καλύτερο κόσμο. Όπου θα απολαύσουμε την ειρήνη και την ηρεμία.

Ξέρουμε ότι οι κακές κυβερνήσεις πείθουν τους ανθρώπους με μίζερα σχέδια συμφωνιών με τους μεγάλους φιλελεύθερους, χρησιμοποιούν τους φτωχούς ανθρώπους επειδή δεν τους αρέσει η δουλειά, σαν εργαλεία για να χτυπήσουν τα χωριά μας που αγωνίζονται. Με στόχο να αποδυναμώσουν ή να εξαντλήσουν τους συντρόφους μας. Κυρίως οι ηγέτες της ORCAO και οι οπαδοί τους.

ΕΜΕΙΣ οι ζαπατίστας δεν είμαστε ούτε προκλητικοί ούτε επιθετικοί. Το μόνο που κάνουμε είναι να δουλεύουμε και να υπερασπιζόμαστε την ανακτημένη από το 1994 γη μας, την οποία την πήραμε με το αίμα των πεσόντων συντρόφων μας. Ως εκ τούτου αντιστεκόμαστε και θα αντισταθούμε σε όλες τις επιθέσεις των χειραγωγημένων από τις κακές κυβερνήσεις ανθρώπων. Και δεν θα μας πείσουν να γίνουμε οι επαίτες τους .

Επίσης κάνουν λάθος όταν μας λένε ότι πια δεν υπάρχουμε και μας λένε δειλούς όταν δεν απαντάμε στις προκλήσεις τους. Σαν ζαπατίστας ξέρουμε πότε να απαντήσουμε ή πότε πρέπει να κάνουμε κάτι. Κάθε χτύπημα που μας δίνουν είναι μια ακόμη εμπειρία για να μάθουμε το πώς να αντιστεκόμαστε.

Γιατί για τα τρία επίπεδα της κυβέρνησης που βρίσκονται σε συμπαιγνία με τους μεγάλους νεοφιλελεύθερους ο στόχος είναι να εξοντωθούμε οι ιθαγενείς μεταξύ μας, γιατί μας αντιλαμβάνονται σαν εμπόδιο.

Κάνουν λάθος γιατί εμείς, οι ζαπατίστικες βάσεις στήριξης δεν θα επιτρέψουμε να μας καταστρέψουν, να κατακερματίσουν την ανακτημένη γη μας. Για τον αγώνα μας είμαστε οργανωμένοι σαν λαός, σύμφωνα με τις συνήθειές μας και σύμφωνα με την απόφαση των λαών μας.

Επίσης ξέρουμε να κυβερνιόμαστε με τη δική μας αυτονομία, η οποία δεν εξαρτάται από κανένα και να υπερασπιζόμαστε με κάθε κόστος αυτό που είναι δικαίωμά μας.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ALBERTO GOMEZ ENTZIN

MARIA UGENIA LOPEZ MORALEZ

JBG de Morelia denuncia despojo de tierras por paramilitares de la ORCAO apoyados por 3 niveles del mal gobierno

 

πηγή: https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1403068

 

 

Δημοσιεύθηκε από

farmazapatista

Η Farma είναι μια ομάδα έμπρακτης πολιτικής αλληλεγγύης στους Ζαπατίστας και ασχολείται με τη ριζοσπαστική οικολογία και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Δημιουργήθηκε το καλοκαίρι-φθινόπωρο του 2006 στην Αθήνα και έχει ως βασικό στόχο την εγκατάσταση μικρής μονάδας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε κοινότητα των Ζαπατίστας, καθώς και την μετάδοση της απαραίτητης τεχνογνωσίας σε αυτούς-ες. Η εύρεση των απαραίτητων χρημάτων για το έργο γίνεται μέσα από εκδηλώσεις αλληλεγγύης όπως συναυλίες, πάρτι, παζάρια, συζητήσεις και όχι με χορηγίες απο κρατικούς και καπιταλιστικούς οργανισμούς. Η συλλογικότητα έχει οργανώσει συζητήσεις ενημέρωσης και έχει συμμετάσχει σε δράσεις αλληλεγγύης στους εξεγερμένους Ζαπατίστας και σε άλλα αγωνιζόμενα κομμάτια στο Μεξικό. Όσον αφορά την ριζοσπαστική οικολογία έχει οργανώσει εκδηλώσεις και συμμετείχε σε δράση ενάντια στη σύνοδο του ΟΗΕ της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή και έχει μεταφράσει το βιβλίο Τεχνο-Εμμονές (Tech-Fixes). Στο πλάισιο του χτισίματος της αυτονομίας ΕΔΩ, έχει οργανώσει στο παρελθόν εργαστήρια κατασκευής αυτοσχέδιων (Do It Yourself) ανεμογεννητριών σε αυτοοργανωμένους χώρους, έχει εγκαταστήσει μία ανεμογεννήτρια στην κατάληψη κτήματος Πραποπούλου στο Χαλάνδρι και μία στην κατάληψη Επιταχυντής Ελευθερονίων εντός της Πολυτεχνειούπολης, οι οποίες έχουν αφαιρεθεί, και συμμετείχε στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην κατάληψη κτήματος Πραποπούλου τα οποία λειτουργούν κανονικά. Πρόσφατα έχει ξεκινήσει μία διαδικασία αποστολής παρατηρητών ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως πολιτική αλληλεγγύη στους εξεγερμένους Ζαπατίστας με την οργάνωση Frayba. farma@riseup.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *