Μεξικό, Ρεαλιδάδ, καταγγελία του Ζαπατιστικού Συμβούλιου Καλής Διακυβέρνησης

Ρεαλιδάδ Τσιάπας Μεξικό, Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ.

Προς την τοπική και διεθνή κοινωνία των πολιτών. Προς τις συντρόφισσες και συντρόφους της εγχώριας και διεθνούς άλλης καμπάνιας. Προς τις συντρόφισσες και συντρόφους της έκτης διεθνούς Προς τους ανεξάρτητους οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων Προς τα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης Προς τον εγχώριο και διεθνή τύπο Προς τις αδερφές και αδερφούς στο Μεξικό και στον κόσμο

 

Το Συμβούλιο Καλής Διακυβέρνησης Προς την Ελπίδα, αυτής της συνοριακής περιοχής της ζούγκλας, με έδρα στην La Realidad Trinidad, αυτόνομος δήμος San Pedro de Michoacán, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ τις προκλήσεις εκ μέρους των αρχών και μιας ομάδας ατόμων από την Veracruz που ανήκουν στο εχίδο San Carlos του επίσημου δήμου las margaritas Chiapas México

Σε αυτή την περιοχή, (που ανήκει στην Veracruz) φτιάχτηκε πριν την ένοπλη εξέγερση του 1994, ένα κτίριο 30 × 14 μέτρα από ένα πρόγραμμα απ’ έξω, για πώληση και αποθήκευση του καφέ, που ήταν μέρος της ένωσης των εχίδος της Ζούγκλας, και από την 1η Ιανουαρίου του 1994 αυτή η αποθήκη πέρασε στα χέρια των εξεγερμένων αυτόνομων ζαπατίστικων δήμων.

Αργότερα οι τέσσερις αυτόνομοι δήμοι που είναι: San Pedro de Michoacán, Tierra y Libertad, Libertad de los Pueblos Mayas y General Emiliano Zapata οργανωθήκαμε για να εργαστούμε σε ένα αυτόνομο σχέδιο σ’ αυτή την εγκατάσταση, όπου πουλάμε εμπόρευμα σε χονδρική και λιανική, το οποία εδώ και χρόνια κάνουμε, και χωρίς καμιά αμφιβολία αυτή η αποθήκη ανήκει σ’ εμάς σαν ζαπατίστας.

Αποδεικνύεται ότι μια ομάδα ατόμων που ζουν σε αυτή την περιοχή, καθοδηγούμενοι από τις αρχές και άλλα άτομα, έχουν οργανωθεί με στόχο να μας την πάρουν, και αυτή η ομάδα δεν έχει σε τίποτα να κάνει με αυτή την κατασκευή κι αυτό που κάνουν είναι να μας προκαλούν χωρίς κανένα δικαίωμα και λόγο, γιατί εμείς δεν παίρνουμε κάτι από κανένα, πολύ περισσότερο από αυτούς.

Στις 3 Ιουλίου 2012 παρουσιάστηκαν στο γραφείο του Συμβούλιου Καλής Διακυβέρνησης οι κύριοι: Iván Méndez Domínguez αναπληρωτής του δημοτικού αξιωματούχου (σύμβουλου,αστυνομικού?), Rafael Méndez López δημοτικός αξιωματούχος(?), λέγοντάς μας ότι σαν ομάδα θέλουν να καταλάβουν την αποθήκη, γιατί θα επωφεληθούν από δύο προγράμματα που οι κακές κυβερνήσεις τους παρέχουν, και γι’ αυτό χρειάζονται το ακίνητο για να μπορέσουν να ξεκινήσουν τα συγκεκριμένα προγράμματα. Οι αρχές του Συμβούλιου Καλής Διακυβέρνησης τους είπαμε ότι δεν θα τους επιτραπεί να την καταλάβουν και να δουν ποιος τους δίνει τα προγράμματα, και γι’ αυτό τους προειδοποιήσαμε ότι δεν πρόκειται να μας προκαλέσουν εμάς σαν ζαπατίστας με αυτά τα ψίχουλα που τους χαρίζει η κακή κυβέρνηση.

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ:

Στις 6 του Αυγούστου του τρέχοντος έτους από τις 7 το πρωί, μια ομάδα από 45 άτομα που ανήκουν στο πράσινο οικολογικό κόμμα και στο PRD με επικεφαλείς, τον Rafael Méndez López δημοτικό αξιωματούχο, Iván Méndez Domínguez αναπληρωτή δημοτικό αξιωματούχο, Alfredo Méndez rodríguez, Fidel Méndez Santis, Francisco Santis Méndez, Nemias Santis Rodríguez, Ernesto Grene Hernández, Joel Hernández Méndez, Hugo Albores Trujillo, Gilberto Méndez Méndez y Marín Méndez Santis, αυτά τα άτομα κατευθύνθηκαν προς την αποθήκη, και περιέφραξαν με συρματόπλεγμα σε 4 σειρές, περίπου 60 μέτρα μήκος, κλείνοντας την είσοδο και έτσι εμποδίζοντας το πέρασμα προς την αποθήκη μας.

Αφού τελείωσαν την περίφραξη, κατευθύνθηκαν προς τους συντρόφους μας βάσεις στήριξης που εξυπηρετούσαν στην αποθήκη μας σαν πωλητές, ζητώντας τους τα κλειδιά και απαιτώντας από εκείνη τη στιγμή να την εγκαταλείψουν, εκτός του ότι τους επιτέθηκαν φραστικά. Αλλά οι σύντροφοί μας δεν έκαναν αυτό που τους ζητούσαν. Μετά από αυτό το γεγονός, αναγκαστήκαμε να ανοίξουμε το πέρασμα την ίδια μέρα για να μπορεί ο κόσμος να φτάνει χωρίς πρόβλημα.

Παρ’ όλα αυτά, το Σάββατο 11 αυτού του μήνα, στις 3 το μεσημέρι, μια ομάδα από 45 άτομα πήγαν να κόψουν το ηλεκτρικό ρεύμα από την αποθήκη και ταυτόχρονα χωρίς καμία άδεια μπήκαν στην ιδιοκτησία του συντρόφου μας Mario Santis Méndez, βάση στήριξης του Ζαπατίστικου Στρατού Εθνικής Απελευθέρωσης (EZLN), για να του κόψουν το ηλεκτρικό ρεύμα.

Μπροστά σ’ αυτές τις τόσο άδικες ενέργειες που δεχόμαστε σαν ζαπατίστας, την Τρίτη 14 Αυγούστου συνδέσαμε εκ νέου το ηλεκτρικό ρεύμα του συντρόφου και στην αποθήκη μας, μιας και ο σύντροφός μας δεν έχει κανενός είδους πρόβλημα με αυτούς τους αδερφούς, μόνο το γεγονός ότι αυτός είναι βάση στήριξης του EZLN, γι’ αυτό τον προκαλούν και μας προκαλούν όλους, ξέρουμε καλά ότι αυτοί οι αδερφοί δεν είναι εχθροί μας αλλά δυστυχώς, εξαιτίας του ότι δεν καταλαβαίνουν, δεν σκέφτονται, συμμετέχουν σε πράγματα (προκλήσεις) χωρίς να αναλύσουν αν θα τους βγει καλά ή κακά, και χωρίς να υπολογίσουν τις συνέπειες που αυτό το γεγονός θα φέρει.

Κρίμα που αυτοί οι αδερφοί αφήνονται να ξεγελαστούν, αφήνονται να χειραγωγηθούν από κάποια άτομα που με τη σειρά τους είναι χειραγωγημένα και υποκινούμενα από τις κακές τους κυβερνήσεις, και είναι άδικο που αυτά τα άτομα που οργανώνουν τις προκλήσεις, υποτάσσουν τους υπόλοιπους με κυρώσεις και απειλές για όσους αρνηθούν να το κάνουν, γιατί ξέρουμε ότι υπάρχουν αδερφοί που ξέρουν να σκέφτονται, που ξέρουν να αναλύουν, αλλά από φόβο υποτάσσονται, και έτσι μετατρέπονται σε συνένοχους αυτών που οργανώνουν τέτοιες πράξεις.

Αυτό που συμβαίνει είναι κύρια εξαιτίας των κακών κυβερνήσεων και των ψίχουλων που χαρίζουν, και απόδειξη γι’ αυτό, είναι αυτό που μας είπαν, ότι θα επωφεληθούν από δύο προγράμματα της κυβέρνησης και γι’ αυτό θέλουν να μας πάρουν αυτό που από την ένοπλη εξέγερση, το 1994, έμεινε στα χέρια του EZLN. Είναι μια στρατηγική των διεφθαρμένων κυβερνήσεων, που είναι οι ηθικοί αυτουργοί, αυτοί που δημιουργούν αυτά τα προβλήματα. Βάζοντας τα προγράμματά τους να διαιρέσουν τους ανθρώπους και να δημιουργήσουν προβλήματα ανάμεσα σε αγρότες και ιθαγενείς όπως εμείς, ή να εκφοβίσουν μέσω τέτοιων προκλητικών πράξεων τον σύντροφό μας για να σταματήσει να παλεύει, αλλά αυτό που εμείς λέμε σε αυτές τις διεφθαρμένες αρχές και σ’ αυτή την ομάδα ατόμων που οργανώθηκαν για να εκτελέσουν τις κακές τους ενέργειες, όπως επίσης στις αρχές και στα τρία επιπεδα διακυβέρνησης: στον Felipe de Jesús Ruiz Moreno δημοτικό πρόεδρο του las margaritas, στον Juan Sabines Guerrero και στον Felipe Calderón Hinojosa, ότι εμείς ποτέ δεν θα επιτρέψουμε τέτοιες προκλήσεις, και ότι θα υπερασπιστούμε τους συντρόφους μας που επηρεάζονται από τα προγράμματα, και τους συντρόφους μας ζαπατίστας.

Αδερφές και αδερφοί, αυτές τις ενέργειες τις κάνουμε δημόσια γνωστές για να ξέρετε τι είναι αυτό που κάνουν οι διεφθαρμένες κυβερνήσεις, δημοτική, πολιτειακή και ομοσπονδιακή που εμφανίζονται σαν καλές αλλά είναι το χειρότερο. Μας επιτίθενται χωρίς αφορμή, χωρίς κανένα λόγο, σκέφτονται ότι έτσι θα παραιτηθούμε ή θα πουληθούμε για να μπούμε στις γραμμές των λωποδυτών, των εγκληματιών και των προδοτών στις οποίες είναι επικεφαλείς. Αν έτσι σκέφτονται κάνουν μεγάλο λάθος γιατί αυτές οι αδικίες, αντί να μας κάνουν να σκεφτόμαστε να παραιτηθούμε, μας γεμίζουν με κουράγιο, οργή και αγανάκτηση. Γι’ αυτό θεωρούμε υπεύθυνους τον κύριο Iván Méndez Domínguez, τον κύριο Rafael Méndez López και όλη την ομάδα που παραπάνω αναφέραμε για όλα όσα μπορούν από εδώ και στο εξής να συμβούν, επίσης θεωρούμε υπεύθυνους τον Felipe Ruiz Moreno, τον Juan Sabines guerrero και τον Felipe Calderón Hinojosa, για το ότι αν δεν κάνουν τίποτα σχετικά θα είναι οι άμεσα υπεύθυνοι και συνεργοί αυτών που επιτίθενται, και για όλα όσα μπορούν να συμβούν.

Φτάνει πια με τις τόσες προκλήσεις και αδικίες σε βάρος μας. Τους κάνουμε γνωστό ότι δεν θα εγκαταλείψουμε και τους προειδοποιούμε ότι αν δεν σταματήσουν να μας προκαλούν θα πάρουμε πιο σοβαρά μέτρα.

Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε για ό,τι συμβεί ή μπορεί να συμβεί.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ
Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ DANNY YONI ANAHI MADELI

Δημοσιεύθηκε από

farmazapatista

Η Farma είναι μια ομάδα έμπρακτης πολιτικής αλληλεγγύης στους Ζαπατίστας και ασχολείται με τη ριζοσπαστική οικολογία και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Δημιουργήθηκε το καλοκαίρι-φθινόπωρο του 2006 στην Αθήνα και έχει ως βασικό στόχο την εγκατάσταση μικρής μονάδας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε κοινότητα των Ζαπατίστας, καθώς και την μετάδοση της απαραίτητης τεχνογνωσίας σε αυτούς-ες. Η εύρεση των απαραίτητων χρημάτων για το έργο γίνεται μέσα από εκδηλώσεις αλληλεγγύης όπως συναυλίες, πάρτι, παζάρια, συζητήσεις και όχι με χορηγίες απο κρατικούς και καπιταλιστικούς οργανισμούς. Η συλλογικότητα έχει οργανώσει συζητήσεις ενημέρωσης και έχει συμμετάσχει σε δράσεις αλληλεγγύης στους εξεγερμένους Ζαπατίστας και σε άλλα αγωνιζόμενα κομμάτια στο Μεξικό. Όσον αφορά την ριζοσπαστική οικολογία έχει οργανώσει εκδηλώσεις και συμμετείχε σε δράση ενάντια στη σύνοδο του ΟΗΕ της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή και έχει μεταφράσει το βιβλίο Τεχνο-Εμμονές (Tech-Fixes). Στο πλάισιο του χτισίματος της αυτονομίας ΕΔΩ, έχει οργανώσει στο παρελθόν εργαστήρια κατασκευής αυτοσχέδιων (Do It Yourself) ανεμογεννητριών σε αυτοοργανωμένους χώρους, έχει εγκαταστήσει μία ανεμογεννήτρια στην κατάληψη κτήματος Πραποπούλου στο Χαλάνδρι και μία στην κατάληψη Επιταχυντής Ελευθερονίων εντός της Πολυτεχνειούπολης, οι οποίες έχουν αφαιρεθεί, και συμμετείχε στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην κατάληψη κτήματος Πραποπούλου τα οποία λειτουργούν κανονικά. Πρόσφατα έχει ξεκινήσει μία διαδικασία αποστολής παρατηρητών ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως πολιτική αλληλεγγύη στους εξεγερμένους Ζαπατίστας με την οργάνωση Frayba. farma@riseup.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *