Τσιάπας: Καταγγελία του Συμβούλιου Καλής Διακυβέρνησης της Μορέλια

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ, ΚΑΡΑΚΟΛ IV. ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΜΑΣ
ΖΩΝΗ ZOTS CHOJ, ΜΟΡΕΛΙΑ , ΤΣΙΑΠΑΣ.
9 Αυγούστου 2012

Προς την κοινωνία των πολιτών στο Μεξικό και διεθνώς.
Προς τις συντρόφισσες και συντρόφους της άλλης καμπάνιας στο Μεξικό
Προς τις συντρόφισσες και τους συντρόφους της έκτης διεθνούς.
Προς τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Αδερφές και αδερφοί:

Συντρόφισσες και σύντροφοι:

Στις 2 Αυγούστου 2012 στο εχίδο Moisés y Gandi περιοχή che Guebara εξεγερμένος αυτόνομος δήμος Lucio Cabañas, ζώνη zots choj, Chiapas, México.

Στις 11.00 το πρωί της 2ας Αυγούστου 2012 εισέβαλαν 20 μέλη της ORCAO. Ανάμεσα στους 20 υπήρχαν 4 ένοπλοι που είναι: ο Sebastian López Gomez που φέρει κυνηγετικό όπλο, ο Adolfo López Jimenes με 16σφαιρο διαμετρήματος 22, ο Antonio Gomes López με διαμετρήματος 22, ο Nicolás Hernández Velázquez με διαμετρήματος 22.

Ένας της ORCAO, άρχισε να μας πυροβολεί από απόσταση 60 μέτρων, απ’ όπου αρχίζουν να φωνάζουν απειλώντας μας και λέγοντας ότι η γη είναι δική τους και ότι δεν θέλουν κτηνοτρόφους, γιατί οι σύντροφοί μας έχουν ζώα συλλογικά, που μας έχουν χρησιμεύσει για την αντίστασή μας.

Ενώ οι σύντροφοί μας δούλευαν δεν έδωσαν σημασία παρά όταν άρχισαν να χρησιμοποιούν τα όπλα και οι άλλοι 3 της ORCAO, σημαδεύοντας τους συντρόφους μας και οι υπόλοιποι 16 της ORCAO άρχιζαν να βγαίνουν με τα μαχαίρια τους απειλώντας να τους σκοτώσουν.

Οι 59 σύντροφοι άρχισαν να υποχωρούν εξαιτίας των πυροβολισμών που ήταν από 60 μέτρα, από τους 4 που έχουμε αναφέρει, οι οποίοι έριξαν 15 πυροβολισμούς.

Βλέποντας ότι οι σύντροφοί μας υποχώρησαν, επίσης οι της ORCAO υποχώρησαν σιγά σιγά προς τα σημεία από τα οποία είχαν έρθει.

Στις 3, 4 και 5 Αυγούστου 2012, οι σύντροφοι βάσεις στήριξης συνέχισαν δουλεύοντας στο ίδιο σημείο, για να συνεχίσουν να υπερασπίζονται τη γη. Σ’ αυτές τις ημερομηνίες δεν συνέβηκε τίποτα.

Τη Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012 εκ νέου οι 59 σύντροφοι πήγαν να δουλέψουν στο ίδιο μέρος και έφτασαν στις 7 το πρωί για να καθαρίσουν το βοσκοτόπι του συλλογικού κτηνοτροφίου.

Πέρασαν 2 ώρες δουλεύοντας και στις 9 οι σύντροφοι είδαν να έρχονται οι της ORCAO σε 3 ομάδες. Αυτοί που συντόνιζαν ήταν ο Tomas lópez santiz, αρχιδιάκονος, ο Pedro Velásquez Hernández πρώην επικεφαλής της εκκλησίας της περιοχής του Abasolo, ο Manuel santiz Hernández υπουργός(?) της εκκλησίας του Abasolo, ο Antonio Gómez López βάση της ORCAO του Abasolo, ο Adolfo López Jimenez, ο Cesar López Jimenez, ο Alonso López Gómez πρώην επικεφαλής της εκκλησίας του Abasolo μέλος της ιδιοκτησίας los limares, ο Sebastián López Gómez από τη χορωδία της εκκλησίας του Abasolo, ο Pedro López Gómez. Αυτοί οι 9 ήταν ένοπλοι και συντόνιζαν τα 91 μέλη της ORCAO.

Επιπλεόν 7 άτομα της ORCAO ένοπλα με όπλα διαμετρήματος 22 , που τα ονόματά τους είναι: Nicolás Hernández Velásquez, Diego López Santiz, Pedro Hernández Velásquez, Domingo Hernández santiz, Benito Jimenes Santiz, Juan Hernández Santiz, Nicolás Gómez Santiz,και άλλοι 4 των οποίων δεν γνωρίζουμε τα ονόματα, σύνολο 20 ένοπλοι

12 άτομα που είχαν ψεκαστήρες και 68 άτομα που είχαν μαχαίρια, και μπήκαν από 3 σημεία για να κυκλώσουν τους συντρόφους που δούλευαν.

Οι της ORCAO άρχισαν να πυροβολούν σε μια απόσταση 100 μέτρων, έριξαν 50 πυροβολισμούς και οι σύντροφοι υποχώρησαν από το σημείο, ενώ οι της ORCAO άρχισαν να ψεκάζουν 1/4 εκτάρι, το βοσκοτόπι, με ζιζανιοκτόνα, ενώ οι ένοπλοι είχαν πάρει θέση στους κορμούς των δέντρων, παρακολουθώντας μήπως επιστρέψουν οι σύντροφοί μας.

Στις 1 το μεσημέρι τελείωσαν το ψέκασμα της ζωοτροφής και επέστρεψαν στα σπίτια τους στο χωριό San Diego που είναι ανακτημένη γη.

Στις 7 Αυγούστου 2012 οι 59 σύντροφοί μας επέστρεψαν να δουλέψουν στο χωράφι, γιατί δεν φοβήθηκαν από τις απειλές της ORCAO, και δεν θα φοβηθούν γιατί το έχουμε ανακτήσει με το αίμα των πεσόντων συντρόφων μας το 1994, στην ένοπλη εξέγερση.

Στις 8 Αυγούστου 2012 εκ νέου οι σύντροφοι πήγαν να δουλέψουν. Έφτασαν στις 7 το πρωί και στις 9 έφτασαν 4 της ORCAO, 2 ένοπλοι παρακολουθώντας τους συντρόφους που δούλευαν και 2 που άρχισαν να κόβουν καυσόξυλα. Οι σύντροφοί μας δεν τους έδωσαν σημασία και συνέχισαν να δουλεύουν και οι 4 σπιούνοι αποσύρθηκαν ίσως γιατί βαρέθηκαν έτσι όπως στέκονταν σαν σκιάχτρα.

Η λύσσα των τριών επιπέδων της κακής κυβέρνησης, και επειδή δεν θέλει να μαθευτούν τα κόλπα της, την κάνει να οργανώνει αδαείς ανθρώπους προκειμένου να φέρει τα σχέδια του θανάτου στα αυτόνομα εδάφη μας, που αποτελούνται από τα χωριά μας, όπου επίσης κυβερνιόμαστε με το δικό μας τρόπο, όπως σαν λαός το θέλουμε.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη γη μας και να αντιστεκόμαστε στις απειλές. Αν και ξέρουμε ότι πίσω από αυτό τον εκφοβισμό βρίσκονται τα 3 επίπεδα της κακής κυβέρνησης. Εμείς δεν αγωνιζόμαστε επειδή μας υποχρεώνουν ούτε επειδή είμαστε χειραγωγημένοι από κάποια άτομα, όπως αυτοί οι τοπικοί, περιφερειακοί αντιπρόσωποι, σύμβουλοι της ORCAO και οι υποτιθέμενοι κυβερνώντες, ομοσπονδιακοί, πολιτειακοί και δημοτικοί, που έχουν κάτω από πίεση και απειλή τους αδαείς φτωχούς ανθρώπους, υποχρεώνοντάς τους να παίρνουν άθλια προγράμματα και υποχρεώνοντάς τους να κάνουν προκλήσεις.

Εμείς αγωνιζόμαστε για την αυτονομία μας, υπερασπίζοντας τα πραγματικά μας δικαιώματα και δεν είμαστε σαν αυτούς της ORCAO που είναι οργανωμένοι με υποκρισία και χειραγωγημένοι από τα καπρίτσια των κακών κυβερνήσεων.

Η μάνα μας η γη είναι ιερή και είναι αυτή που μας τρέφει γι’ αυτό την φροντίζουμε και θα την υπερασπιστούμε σαν βάσεις στήριξης του EZLN. Η γη μας κακοποιείται από τα χέρια αυτών της ORCAO. Αυτοί δεν σκοπεύουν να την φροντίσουν, μόνο να την βλάψουν σκέφτονται, να την μολύνουν, γιατί μολύνουν το περιβάλλον με τα ζιζανιοκτόνα που παρασκευάζονται από επιχειρηματίες δολοφόνους της φύσης, προστατευμένους από τις αποκαλούμενες κυβερνήσεις.

Για την αυταρχική τακτική της ORCAO, ξέρουμε ότι αυτοί είναι βοηθοί, γιατί οι πραγματικοί ηθικοί αυτουργοί ονομάζονται Felipe calderón και Juan Sabines Guerrero. Αυτοί είναι που εκτελούν τα σχέδια θανάτου και πολέμου για εκατομμύρια πέσος που φέρνουν στα εδάφη μας.

Αυτή η περίπτωση δεν είναι η μοναδική, την περασμένη Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012, οι της ORCAO του Abasolo που κατοικούν στο νέο χωριό San Diego που ανήκει στην περιοχή Che Guevara, μπήκαν 60 ORCAOS στις 8 το πρωί, στο νέο χωριό Camen, ψέκασαν με ζιζανιοκτόνα 2 εκτάρια όπου βρίσκονταν τα ζώα. Η πρόθεση είναι να πεθάνουν τα ζώα για να μείνουν οι σύντροφοί μας χωρίς τίποτα και έτσι να παραιτηθούν από τον αγώνα μας που ξεκίνησε την 1η Γενάρη του 1994.

Καταδεικνύουμε αυτά τα 3 επίπεδα της κυβέρνησης σαν υπεύθυνους αυτουργούς, αυτούς που αναπτύσσουν και προωθούν τις προκλήσεις. Γιατί τώρα δεν χρησιμοποιούν στρατιώτες, ούτε αστυνομικούς, χρησιμοποιούν ιθαγενείς από μικρές οργανώσεις για να προκαλέσουν την οργάνωσή μας και να αντιπαρατεθούμε μεταξύ μας οι ιθαγενείς.

Για χρόνια έχουν δαπανήσει εκατομμύρια πέσος θέλοντας να μας καταστρέψουν για να τους χαρίσουμε τη γη μας, να τελειώσουν τα έθιμά μας, η γλώσσα μας, αλλά και για να σταματήσουμε να βλέπουμε τον κόσμο σαν ζαπατίστας που συνεχίζουμε αγωνιζόμενοι και αντιστεκόμενοι με κάθε κόστος.

Τα προγράμματά τους στο έδαφός μας στοχεύουν στο να αποθαρρύνουν τους ζαπατίστας αλλά κάνουν λάθος. Ίσως μας κοροϊδεύουν όταν δεν απαντάμε στις προκλήσεις τους, εμείς ξέρουμε μόνο ότι χτίζουμε μια ζωή και όχι θάνατο όπως κάνουν οι κακές κυβερνήσεις.

Εμείς δεν είμαστε ζητιάνοι όπως αυτοί, πολύ περισσότερο δεν υπάρχει κυβέρνηση που να φοβόμαστε, ούτε με τα εκατομμύρια των πέσος τους έχουν μπορέσει να μας εξαφανίσουν, πολύ περισσότερο δεν θα φοβηθούμε μια μικρή οργάνωση όπως η ORCAO.

Εμείς σαν ζαπατίστας είμαστε αγωνιστές με ταπεινή και απλή καρδιά, οικοδόμοι της δίκαιης ειρήνης, χτίζουμε τον καλύτερο τρόπο για να ζούμε στη μεξικάνικη γη μας, όπου δεν αναζητούμε προσωπική ευημερία.

Εμείς δεν είμαστε προβοκάτορες ούτε επιτιθέμενοι ούτε παραστρατιωτικές συμμορίες, ούτε εγκληματικές συμμορίες, εμείς είμαστε άνθρωποι της δουλειάς και της ειρήνης.

Για μας, τις ζαπατίστικες βάσεις στήριξης, όλη η γη που ανακτήθηκε το 1994 είναι μέρος της οργάνωσης, δεν θέλουμε κανείς να διακόψει τον αγώνα μας γιατί είμαστε οργανωμένοι σαν χωριά, σύμφωνα με τις συνήθειές μας και σύμφωνα με την απόφαση των χωριών μας.

Όπου επίσης ξέρουμε να κυβερνιόμαστε με την δική μας αυτονομία, όπου δεν επιτρέπεται να εξαρτόμαστε από κάποιον, ξέρουμε να κυβερνιόμαστε γι’ αυτό λέμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να υπερασπιστούμε με κάθε κόστος αυτό που είναι δικαίωμά μας.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΕΝΑΛΛΑΓΗ.

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ

MARCOS VÁZQUEZ GÓMEZ

FRANCISCA PÉREZ PECH

http://enlacezapatista.ezln.org.mx/2012/08/15/la-jbg-de-morelia-denuncia-ataque-de-la-orcao-con-arma-de-fuego-a-bases-de-apoyo-zapatista/

 

*ORCAO: Οrganización Regional de Cafeticultores de Ocosingo: Οργάνωση καφεκαλλιεργητών της περιοχής του Ocosingo.

Δημοσιεύθηκε από

farmazapatista

Η Farma είναι μια ομάδα έμπρακτης πολιτικής αλληλεγγύης στους Ζαπατίστας και ασχολείται με τη ριζοσπαστική οικολογία και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Δημιουργήθηκε το καλοκαίρι-φθινόπωρο του 2006 στην Αθήνα και έχει ως βασικό στόχο την εγκατάσταση μικρής μονάδας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε κοινότητα των Ζαπατίστας, καθώς και την μετάδοση της απαραίτητης τεχνογνωσίας σε αυτούς-ες. Η εύρεση των απαραίτητων χρημάτων για το έργο γίνεται μέσα από εκδηλώσεις αλληλεγγύης όπως συναυλίες, πάρτι, παζάρια, συζητήσεις και όχι με χορηγίες απο κρατικούς και καπιταλιστικούς οργανισμούς. Η συλλογικότητα έχει οργανώσει συζητήσεις ενημέρωσης και έχει συμμετάσχει σε δράσεις αλληλεγγύης στους εξεγερμένους Ζαπατίστας και σε άλλα αγωνιζόμενα κομμάτια στο Μεξικό. Όσον αφορά την ριζοσπαστική οικολογία έχει οργανώσει εκδηλώσεις και συμμετείχε σε δράση ενάντια στη σύνοδο του ΟΗΕ της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή και έχει μεταφράσει το βιβλίο Τεχνο-Εμμονές (Tech-Fixes). Στο πλάισιο του χτισίματος της αυτονομίας ΕΔΩ, έχει οργανώσει στο παρελθόν εργαστήρια κατασκευής αυτοσχέδιων (Do It Yourself) ανεμογεννητριών σε αυτοοργανωμένους χώρους, έχει εγκαταστήσει μία ανεμογεννήτρια στην κατάληψη κτήματος Πραποπούλου στο Χαλάνδρι και μία στην κατάληψη Επιταχυντής Ελευθερονίων εντός της Πολυτεχνειούπολης, οι οποίες έχουν αφαιρεθεί, και συμμετείχε στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην κατάληψη κτήματος Πραποπούλου τα οποία λειτουργούν κανονικά. Πρόσφατα έχει ξεκινήσει μία διαδικασία αποστολής παρατηρητών ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως πολιτική αλληλεγγύη στους εξεγερμένους Ζαπατίστας με την οργάνωση Frayba. farma@riseup.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *